U Varešu održana 9. redovita sjednica Upravnog odbora Zaklade

U subotu, 30.6.2018. godine u Varešu održana je 9. redovita sjednica Upravnog odbora Zaklade/Fondacije za obnovu i razvoj regije Vareš. Sjednici je predsjedavao novoimenovani predsjednik Upravnog odbora Rusmir Berberović i članovi UO u novom mandatu. Sastanak je upriličen u uredu Turist Info Centra Vareš.
 
Na dnevnom redu se raspravljalo, nakon usvajanja predhodnih zapisnika sa 7. i 8. sjednice, o izvješćima o radu Zaklade u 2016. i 2017. godini uz financijske izvještaje bilance stanja i uspjeha u 2017. godini, koji su predati nadležnjoj agenciji, te program rada za ovu godinu.
 
Konstatirani su pozitivni rezultati Fondacije/Zaklade posljednjih godina zahvaljujući uglavnom uspješnim aplikacijama na natječajima posebice Ministarstava kulture i sporta Vlade Ze-Do kantona i Federalne vlade te Ministarstva civilnih poslova BiH. Značajna sredstva za događaje u Varešu osigurana su i kroz Ured Vlade Republike Hrvatske kao i EU/EC projekt VAMOS.
 
U okviru točke dnevnog reda o izvješćima o radu u predhodne dvije godine, predsjednik Zaklade Mladen Rudež je izvjestio UO o projektima i aktivnostima Zaklade u prvih 5-6 godina njenog djelovanja  odnosno za period 2012-2017/18.godina. Posebice je bila zapažena informacija da je Zaklada i pored teškoća u radu i čestog nerazumijevanja u djelovanju, provela projekte i aktivnosti u koje je Fondacija uložila za lokalnu zajednicu preko 53.000 KM (u prilogu detaljnije).
 
Upravni odbor je upoznat od strane predsjednika i o doregistraciji Fondacije/Zaklade sukladno zahtjevu nadležnog organa, Federalnog ministarstva pravde u vezi novih zakonskih odredbi i ažuriranja postojećeg registra udruga građana i njihovih obveza izvještavanja o svakoj promjeni.