Pomoć Varešu putem Inicijative Facebook grupe Varešana

Nekadašnji stanovnik Vareša, koji sada živi s obitelji u Njemačkoj, gospodin Mijo Mirčić spontano je pokrenuo jednu inicijativu na društvenoj mreži Facebook, koja je utemeljena na istoj ideji kao što je bila svojevremena vizija utemeljitelja Zaklade/Fondacije – Pomoć Varešu ! Evo njegove inicijative i akcije pod motom “10 Eura za Vareš”:

Poštovani Varešani,

Evo slučajno sam saznao za Zakladu za obnovu i razvoj regije Vares i pala mi je na pamet ideja kako učiniti nešto korisno za rodni kraj i pritom iskoristiti Facebook.Često se može čuti i pročitati kako mi Varešani sami sebe hvalimo. Mi smo posebni, mi nismo kao ostali. E pa dragi Varešani , pokazimo da to uistinu jeste tako.Ovim se ponajviše obraćam Varešanima izvan Vareša, odnosno onima koji mogu izdvojiti 10 eura bez velike glavobolje.Iskoristimo Facebook jedanput i u korisne svrhe. Facebookom mozemo dospijeti do svakog „kutka“ ove zemljine kugle i svakog Varešaka na njoj. Ako svaki Varešak/Varešanin donira za Zakladu po 10 Eura, siguran sam da se tu može sabrati solidna svota.Pokažimo da jesmo nešto posebno.Račun gdje se može uplatiti novac za Zakladu možete pronaći na Internet stranici Zaklade.
Moj Motiv je vrlo jednostavan:Pomozimo ljudima koji su ostali u Varesu. Da nije njih ni mi nebi imali kome dolaziti. 
I molim Vas nemojmo pitati gdje će zavrsiti novci, prije nego smo i započeli skupljati. 
Pojedinac može sam učiniti vrlo malo. Ako se udruži masa pojedinaca, može se napraviti mnogo.I da bi sve izgledalo transparentno osnovao sam na Facebook-u ovu grupu.U grupu se mogu uključiti svi koji žele donirati 10 Eura. Uplatite 10 eura, slikajte uplatnicu i postajte na stranicu. Dajte da napravimo akciju kakva jos nije vidjena. Dijelite stranicu Vašim prijateljima Varešanima i onima koji vole Vareš.
I jos dvije stvari:
Ukoliko se netko upita ko je ovaj i sta hoće…jednostavan odgovor: nije bitno tko je i šta je, bitno je da akcija uspije. Niti me interesira osobna promocija niti bilo što drugo. U zakladi poznajem jednog jedinog covjeka, kojega nisam vidio najmanje 10 godina. Ali vjerujem da ti ljudi tamo rade nešto korisno.
I druga stvar:
U mojoj Firmi kad se skupljaju dragovoljni prilozi za neku humanitarnu svrhu, gazda uplati sam od sebe onoliko koliko skupe svi djelatnici zajedno. Ovo je samo mala poruka za gospodina Ivana Zilića
I na kraju: Mislim da bi Uskrs bio realan cilj za sprovodjenje akcije.
Ukoliko akcija uspije, za Božić pravimo jos veću. Ukoliko ne uspije, dragi Varešani, prestanite se busati u prsa mi, mi, mi
Lijep pozdrav